Ajankohtaista: Koronavirus

Ajankohtaista ja luotettavaa tietoa koronavirus (Covid-19) tilanteesta voit lukea:

Kätilöiden vuosi 2020

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut vuoden 2020 olevan sairaanhoitajien ja kätilöiden vuosi. Kätilöt ovat yksi yhteiskuntien muuttumisen ja ihmisten hyvinvoinnin paranemisen kannalta kriittisesti tarpeellinen ammattiryhmä.


Kansainvälinen kätilöliitto (ICM) kehottaa: celebrate, demonstrate, mobilise, unite. Juhli, näytä esimerkkiä, liikuta/pane liikkeelle ja yhdistä. ICM tunnistaa kätilöiden tekemän tärkeän työn kansainvälisesti ja haluaa yhdistää kätilöt ja naiset tasa-arvoisen maailman puolesta. Vuoden tavoitteena on juhlistaa kätilöiden työtä, nostaa esille maailmalla vallitsevat vaikeat työolosuhteet ja vaikuttaa päättäjiin, jotta ympäri maailmaa ymmärrys panostaa laadukkaaseen terveydenhuoltoon niin kätilöiden kuin myös sairaanhoitajien työn arvostamisen kautta lisääntyisi.


Vuoden 2020 aikana myös Kätilöliitto toivoo kaikkien juhlistavan kätilöiden työtä ympäri maailmaa. Jokaisella naisella ja perheellä on oikeus kätilöön, koko elämän läpi.

Toivomme, että yksittäiset kätilöt, yhdistykset ja yhteiskunnalliset vaikuttajat lähtevät mukaan tähän vuoteen oman panoksensa avulla.


Voit seurata kansainvälin juhlavuoden kulkua sekä WHO:n että ICM:n kanavien kautta. ICM:n vuosi käynnistyy heti tammikuussa. ICM haastaa kaikki kätilöt lisäämään kuvia vuoden ensimmäisen päivän vauvoista kätilön käsissä. Kuvan voi jakaa Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa hästägillä #midwives2020 @worldmidwives. Kätilöliitto kehottaa lisäämään myös hästägin #kätilöt2020. Juhlavuosi tulee näkymään vahvasti myös Kätilöliiton vuodessa 2020.


Uusi vuosi käynnistää virallisesti myös Kätilöliiton uuden hallituksen toimikauden. Liity sinäkin mukaan Kätilöliittoon ja seuraa meitä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Jäseneksi Kätilöliittoon voit liittyä oikean sivupalkin logosta.


Hyvää kätilöiden vuotta toivottaa Kätilöliiton hallitus

Kätilöliiton blogi on nyt auki!

Kätilöliiton blogi käsittelee ajankohtaisia aiheita kätilöiltä kätilöille.

Haluaisitko sinä kirjoittaa blogiin?

Käy lukemassa tarkempi ohjeistus ja pistä kynä sauhuten.

Blogiin pääset tutustumaan täältä.


Uutiset

Kätilöliiton uutiskirje 3/2020 (28.05.2020)
Kätilöliiton uutiskirje 3/2020     Kätilöliiton uutiskirje 3/2020 sisältää tietoa ja uutisia Kätilöliiton toiminnasta sekä seksuaali- ja..

Kannanotto: Kansainvälinen kätilönpäivä 2020 (05.05.2020)
Lue Kätilöliiton Kansainvälisen kätilönpäivän kannaotto. Ställningstagande på den internationella barnmorskedagen 2020

Vuoden kätilö Årets barnmorska 2020 Mimmi Koukkula (05.05.2020)
Vuoden 2020 kätilöksi on valittu kätilö Mimmi Koukkula Kätilö Mimmi Koukkula on laaja-alainen seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntija.   Hänellä on kokemusta..